Oficjalna strona Polonia Warszawa

OŚWIADCZENIE ZARZĄDU KLUBU

2020-01-28

Zarząd Polonii Warszawa S.A. informuje, że od końca października 2019r. główni akcjonariusze i Spółka prowadzą negocjacje z inwestorem, zainteresowanym objęciem kontrolnego pakietu akcji Spółki nowej emisji z podwyższenia kapitału. Zgodnie z ustaleniami inwestor nie został ujawniony.

Przed tygodniem potencjalny inwestor przedstawił jako warunek nabycia akcji Spółki - zbycie za złotówkę wszystkich akcji posiadanych przez stowarzyszenia, które mają statutowe uprawnienia osobiste do powoływania dwóch członków rady nadzorczej i wspólnie jednego członka zarządu, oraz zrzeczenie się przywilejów osobistych i prawa do nabycia akcji Spółki w przyszłości.

Warunek ten z wezwaniem do zajęcia stanowiska został przekazany zarządom tych stowarzyszeń wraz z informacją o osobie potencjalnego inwestora.

Natychmiast w mediach pojawiła się informacja Grzegorza Popielarza o nagłym "pojawieniu się wiarygodnego inwestora".

Stowarzyszenie Kibiców Polonii Warszawa K-6 przedstawiło swoje stanowisko. Teraz oczekujemy jednoznacznego stanowiska Stowarzyszenia Klubu Sportowego Polonii Warszawa.